saglik

 KALP KRİZİ ESNASINDA SON ON SANİYEDE NELER YAPILABİLİR?

kaynak

Diyelim ki, mesai saati bitti ve siz de akşam 18:30 civarında, alışılmadık derecede zorlu bir iş gününün ardından (tabii ki tek başınıza) arabanıza binip evin yolunu tuttunuz.Çok yorgunsunuz ve canınız da  fena halde sıkkın. 

Birdenbire göğsünüzde,

kolunuza ve çenenize doğru yayılmaya başlayan korkunç bir ağrı hissediyorsunuz. En yakın hastaneye sadece on dakikalık mesafedesiniz ama hastaneye ulaşmayı başarıp başaramayacağınızdan bile emin değilsiniz.
 
 
NE YAPACAKSINIZ??? İLK YARDIM KURSLARINA KATILACAK KADAR AKLI BAŞINDA BİRİYDİNİZ AMA KURSTAKİ EĞİTMEN, SİZİN BAŞINIZA BİR ŞEY GELDİĞİNDE NE YAPACAĞINIZI ÖĞRETMEDİ!!! 
 
 
 
 
YALNIZ BAŞINIZAYKEN KALP KRİZİ GEÇİRİRSENİZ NASIL HAYATTA KALIRSINIZ? PEK ÇOK İNSAN KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİ SIRADA TEK BAŞINA OLUYOR; ETRAFTA YARDIM EDECEK KİMSE BULUNMUYOR. KALP ATIŞLARI DÜZENSİZLEŞEN VE KENDİSİNİ BAYILACAKMIŞ GİBİ HİSSEDEN BİRİNİN BİLİNCİNİ YİTİRMEDEN ÖNCE YALNIZCA 10 SANİYE KADAR ZAMANI VARDIR.   BU DURUMDA NE YAPMANIZ GEREKİR?
 
 
 
 
CEVAP:PANİĞE KAPILMADAN ÜST ÜSTE KUVVETLİCE ÖKSÜRMEYE BAŞLAYIN. ÖKSÜRMEDEN ÖNCE HER SEFERİNDE DERİN BİR NEFES ALIN; ÖKSÜRÜKLERİNİZ GÜÇLÜ OLSUN, DERİNDEN GELSİN VE UZUN SÜRSÜN, TIPKI GÖĞSÜNÜZDE BİRİKMİŞ BALGAMI ATMAYA ÇALIŞIR GİBİ ÖKSÜRÜN. HER İKİ SANİYEDE BİR DERİN NEFES ALIP ÖKSÜRÜN VE BUNU YA YARDIM GELENE DEK YA DA KALP ATIŞLARINIZ TEKRAR NORMALE DÖNENE DEK SÜREKLİ YAPIN. 
 
 
 
 

  • DERİN NEFES ALMAK CİĞERLERİ OKSİJENLE DOLDURUR.
  • ÖKSÜRMEK KALBE TAZYİK YAPAR VE KAN DOLAŞIMINI RAHATLATIR.
  • KALBE UYGULANAN BU TAZYİK, KALBİN NORMAL RİTMİNE DÖNMESİNİ KOLAYLAŞTIRIR.
  • BÜTÜN BUNLAR SİZE, BİLİNCİNİZİ KAYBETMEDEN ÖNCE HASTANEYE YETİŞECEK ZAMANI TANIR.

 ARTICLE PUBLISHED ON N.º 240 OF JOURNAL OF GENERAL HOSPITAL ROCHESTER  NEDEN?
 
 
 
 
BU KONUDA MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK KİŞİYİ BİLGİLENDİRİN. BU BİLGİ SAYISIZ İNSANIN HAYATINI KURTARABİLİR!!!ASLA, “BENİM BAŞIMA GELMEZ!” DİYE DÜŞÜNMEYİN.HAYAT TARZIMIZIN EPEYCE DEĞİŞTİĞİ ŞU SON YILLARDA ARTIK HER YAŞTA İNSAN KALP KRİZİ GEÇİRİYOR.  
 
 

INSAN VÜCUDU


İnsan beyninin % 80’i sudur.Çocuklar baharda daha fazla büyüyor.İnsan vücudundaki en güçlü kas dildir.

Bir kromozom bir genden daha büyüktür.

İnsan beyninin ortalama ağırlığı 1.3 kg’dır.

Gözleri açık tutarak hapşırmak imkânsızdır.

Ortalama her 25 kişiden biri astım hastasıdır.

İnsanlar, beyinlerinin sadece %10’unu kullanırlar.

Sarışınların esmerlere göre daha fazla saçı vardır.

Kadınlar erkeklere oranla 2 kat fazla göz kırparlar.

İnsan saçı, üç kilo ağırlık kaldırabilecek esnekliktedir.

İleri doğru bir adım atıldığında, vücuttaki 54 kas çalışır.

İnsan gözü hiç büyümez. Ama burun ve kulaklar büyür.

İnsanlar hayatında 6 filin ağırlığı kadar yiyecek tüketirler.

Sağ elini kullanan insanlar ortalama 9 yıl daha fazla yaşarlar.

Kereviz yerken harcanan kalori, içindeki kaloriden daha fazladır.

Erkekler kadınlara göre 10 kat daha fazla renk körü oluyorlar.

Hapşırdığımız zaman, vücut fonksiyonlarımız bir an için durur.

Yetişkin bir insan günde ortalama olarak 23 000 defa nefes alır.

Ortalama bir erkek, hayatının 140 gününü tıraş olmak için harcar.

Kolu yukarı kaldırmak için 30 kası harekete geçirmek gerekiyor.

İnsan 300’den fazla kemikle doğar, yetişkin olunca 206’ya düşer.

_________________

Sagligimiza önem veriyor muyuz?Evde bulunan toz sağlıklıdır!Tozlar arasındaki bakteriler, vücudu zamanında uyararak vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Tozların içindeki bakteriler, sahip oldukları endotoksin ile kandaki akyuvarların sayısını artırıyor. Bu artış, insanı astım ve alerjilere karşı koruyan gamma interferon maddesinin üretimini uyarıyor.Toz-astım arasındaki bu ilişkiyi, küçük çocukları olan ailelerin evlerinde araştırma yapan bilim adamları keşfetti. Alerjik tepki veren bebeklerin, alerjisi olmayan bebeklere göre çok daha temiz bir çevrede yaşadıkları saptandı. Bu nedenle uzmanlar, çocukların çok temiz bir ortamda yetiştirilmemelerini öneriyorlar!
Beynin yağ kullanmayı öğrenmesiBeyin normalde enerji olarak glikoz kullandığından yağ asidini enerji kaynağı olarak kullanamaz. Ancak uzun süreli açlıkta beyne yavaş bir şekilde yağ asitlerini kullanması ilâhî bir mesaj ile öğretilir. Vücudumuzda glikoz fazla depolanamamaktadır. Esas enerji depomuz yağlardır. Açlıkta depo yağlar enerji olarak kullanılarak beyin ölümü engellenmiş olur.

Örneğin kutuplarda bitki ve tahıl olmadığından buralarda yaşayanlar balıkla beslenir, dolayısıyla vücutlarına yoğun bir şekilde yağ alır. Onların beyinlerine, çocukluktan itibaren yağ asitlerini enerji olarak kullanması öğretilmiştir.

En uyuşturucu madde tükrük çıktı:İnsan vücudu, dertleri için çarelerini de birlikte barındırıyor. Fransız bilim insanları, insan tükürüğünde bulunan ve opiorfin adını verdikleri maddenin morfin bazlı ağrı kesicilere göre çok daha etkili olduğunu buldu. Pariste bulunan Pasteur Institute uzmanları, insanda doğal olarak bulunan opiorfin molekülünün tükürük dışında beyin veya kanda da olacabileceğini tahmin ediyor. Opiorfinin salgılanma koşulları araştırılacak… Stresin olumsuz etkileri

Sinir sistemi:Vücut, bir anda bütün enerji kaynaklarını bu dış tehditle mücadele etmeye yönlendirir. Savaş ya da kaç tepkisi olarak adlandırılan bu durumda sempatik sinir sistemi, böbreküstü bezlerine Adrenalin ve kortizol salgıla talimatı verir. Bu hormonlar kalp atışlarını hızlandırırken, tansiyon ve kandaki şeker oranı da yükseltir. Tehdit geçince ise vücut dengesi tekrar sağlanır.

Kas ve iskelet sistemi: Kaslar gerilip katılaşır. Bu durumun uzun sürmesi baş ağrısına zemin hazırlayabileceği gibi kas ve iskelet sisteminde çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. siyah nur alıntı.

Yorum bırakın